Voda a veřejný prostor

Letošní léto ukázalo v plné síle, jak nás klimatická změna může potrápit. Nejprve dlouhá a úmorná srpnová vedra bez srážek, poté extrémní přívaly vody, se kterými jsme si na řadě míst nedokázali poradit. Téma vody a veřejného prostoru měst je tedy velmi aktuální.

Budeme mluvit o tom, jak pomocí vody chladit naše města v době veder, ale také jak čelit přívalům deště, aby škody na zdraví, budovách a veřejných prostranstvích byly co nejmenší. Pozvali jsme řadu zkušených hostů, kteří představí inspirativní příběhy adaptačních řešení.

Čeští i zahraniční spíkři

Šestý ročník soutěže, šestý ročník konference Adapterra.

Letošní konferenci kromě českých spíkrů navštíví také spíkři ze zahraničí – úvodní řeči se ujme německý architekt Till Rehwaldt, v jehož projektech hraje voda klíčovou roli. Dále například Max Oberleitner, starosta rakouské obce Schwertberg, představí místní protipovodňový systém. Z českých osobností uvidíte například Michala Žáka z ČHMÚ, který rozebere, jak se v Česku mění charakter srážek v souvislosti se změnou klimatu a jak se tomu přizpůsobit.

Panelová diskuse i networking

Konference nabídne praktické přednášky o tom, jak udělat města odolnější vůči přívalovým dešťům. Panelová diskuse pak přinese názory na vodní prvky ve veřejném prostoru. Pozvání k debatě přijala například Janica Šipulová, spoluautorka projektu revitalizace Moravského náměstí v Brně s unikátní vodní plochou. Nebudou chybět příklady dobré praxe a ocenění vítězů soutěže Adapterra Awards 2024. Akce nabídne prostor pro sdílení zkušeností a networking.

Kapacita je již zaplněna. Pokud jste se nestihli nahlásit, zveme vás ke sledování online streamu.

Zdroj: Nadace Partnerství*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down