23.09.2024 | 06:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Třebíč bude pokračovat s adopcí stromů vysazovaných u Zámiše

Lidé s Třebíče si mohou adoptovat strom a podílet se na jeho výsadbě u sportovního okruhu Zámiš - Bažantnice. Po úspěchu z loňska letos radnice adopci opakuje. Podle mluvčí města Irini Martakidisové už se registrovalo 165 zájemců, k výsadbě je určených 81 lip, zájemci se budou losovat. Stromy budou sázet 2. listopadu.

Adopce stromů

Čísla se budou losovat prostřednictvím generátoru náhodných čísel. O výsledku budou lidé informováni e-mailem. Registrovat se mohou ti, kteří mají trvalé bydliště v Třebíči a jejich místních částech. Jedna rodina si může adoptovat jeden strom. Poplatek je 200 korun.

"Cílem letošní výsadby je doplnění aleje u sportovního okruhu Zámiš – Bažantnice. V loňském roce lidé adoptovali a vysadili 60 lip, letos bude doplněno dalších 81. Naší ambicí je osázet celý okruh," uvedla Martakidisová.

Poplatek za adopci pokryje náklady na výrobu cedulky a certifikátu o adopci. "Celkové náklady za materiál – stromy, kůly, ohrádky – jsou zhruba 2600 korun na jeden strom," doplnila Martakidisová. Město náklady hradí částečně ze svého, protože 42 stromů se bude sázet jako náhrada za kácení u cyklostezky Třebíč - Vladislav, další náklady pokryje grant Nadace ČEZ.

Zdroj: ČTK

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down