Podzim v botanické zahradě bude barevný

Léto už se pomalu chýlí ke konci a Botanická zahrada hl. m. Prahy připravuje pestrý podzimní program. Od 11. října zaplní botanickou zahradu dýně různých velikostí a barev v působivých aranžmá. Výstava dýní je letos inspirována mexickým svátkem Día de los Muertos a připravuje se víkendová zábava pro rodiny s dětmi a oslavy Halloweenu.

Říjen v botanické zahradě už tradičně patří dýním. I v tomto roce zaplní venkovní expozice plody dýní všech možných velikostí, tvarů a pestrých barev. Výstava dýní a dýňových aranžmá letos zavede návštěvníky do dalekého Mexika. Bude totiž věnována oslavám, které Mexičané věnují všem mrtvým a svatým – Día de los Muertos. K vidění budou nejrůznější strašidla, postavy a motivy tohoto mexického svátku. Přehlídku bude tradičně provázet i víkendový program pro rodiny s dětmi. Hned na první víkend 12. a 13. října jsou připraveny kreativní dílny s podzimní tematikou. O víkendu 19. a 20. října si návštěvníci trojské zahrady užijí Dýňové hrátky. Ještě před Halloweenem, o víkendu 26. a 27. října, pak mohou malí i velcí společně přijít dlabat dýně a vyrobit si dýňové lucerny pro nadcházející halloweenský průvod botanickou zahradou, který se uskuteční v pátek 31. října.

Sedmý šálek čaje

Přijměte pozvání na šálek čaje. Botanická zahrada připravuje výstavu věnovanou čaji a jeho příběhu. Výstava Sedmý šálek čaje se uskuteční od 15. listopadu ve výstavním sále v Ornamentální zahradě. Návštěvníci budou objevovat barvu, vůni a chuť nápoje, který změnil svět, a najdou odpovědi na otázky, jak a kde se čajovník pěstuje a sklízí, kdy se čaj dostal do Evropy, co všechno vyléčí a jak se správně připravuje a podává. Výstava bude věnována významné české sinoložce, paní Věně Hrdličkové, která by se 15. října dožila 100 let. Paní Hrdličková dlouhodobě spolupracovala s botanickou zahradou a jako 50. osobnost projektu Kořeny osobností vysadila stewartii pseudokaméliovitou. Čajová výstava potrvá až do 5. ledna 2025.

Zdroj: Botanická zahrada Praha

Úvodní ilustrační foto: Daniela Urešová

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down