07.08.2024 | 11:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Česká zelinářská sezóna ve 31. až 32. týdnu

Jak informovala Zelinářská unie Čech a Moravy, je ve 31. až 32. týdnu česká Zelenina s rodokmenem v plné sklizni. Na některých místech sčítají pěstitelé škody - kroupy, vyplavené řádky a části polí - a čekají, zda se některé porosty ještě vzpamatují. Tuzemští zelináři mají stále mají spoustu práce, protože pečují o zdraví porostů zeleniny a také zeleninu sklízí v obtížnějších podmínkách.

Českou zeleninu lze bez problému koupit ve všech obchodních sítích a mnozí z pěstitelů mají i farmářské prodejny - stačí se podívat na stránkách ZUČM na Mapu pěstitelů

Aktuální sklizeň

Aktuálně se sklízí lilek, okurky nakládačky, kapusta, kedlubny, ředkvičky, různé druhy salátů - římský, ledový, little gem, barevné, dubáčky, hlávkové aj., také svazková cibulka, svazková mrkev, cukety, řezané naťové bylinky (kopr, máta, petrželka, špenát, chřest, hrášek v luscích, rané zelí, rané brambory, cibule řezaná (ještě není zaschlá, má uřezanou nať), i cibule zeleňačka (je bez suché slupky - bílá a se zelenou natí), květák, a polní papriky.                   . 

Ve sklenících se sklízí rajčata různých tvarů, barev a chutí, salátové okurky i mini okurky. Pěstitelé nabízí z krytých pěstebních ploch i maliny, jahody a borůvky. Na facebookových profilech nebo webových stránkách pěstitelů se dozvíte více o možnostech k nákupu i nabídce. V zelinářských skladech se aktuálně uklízíme a větrá. V zelárnách je stále dostatek kysaného zelí plného vitamínů a výborné chuti. Mnohé zelárny také stáčejí a prodávají i šťávu z kysaného zelí, kterou najdou zákazníci v obchodech v chladících vitrínách. Více se lze dozvědět na stránkách českých zeláren.

Zdroj: ZUČM

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down