Stanovisko ASZ ČR: Vrecionová může v nové funkci výrazně pomoci českému zemědělství

Veronika Vrecionová patří mezi politiky, kteří dlouhodobě a důrazně prosazují změny v zemědělství a jsou v úzkém kontaktu se sedláky. Asociace soukromého zemědělství ČR má mnohaletou pozitivní zkušenost s touto výraznou postavou české, ale i evropské politické krajiny.

Také z toho důvodu ASZ ČR vítá zvolení Veroniky Vrecionové, která je společně s ostatními europoslanci za ODS členkou frakce ECR (Evropští konzervativci a reformisté), do funkce předsedkyně výboru pro zemědělství a rozvoj venkova (AGRI), který působí v rámci Evropského parlamentu.

Zvolení Veroniky Vrecionové předsedkyní výboru pro zemědělství a rozvoj venkova vítáme a vnímáme jej jako potřebnou změnu. Věříme, že europoslankyně Vrecionová bude dělat stejnou politiku jako dosud, tedy zaměřenou na podporu rodinných farem a lokálních zemědělců, a že bude podporovat systémové změny. Konkrétně doufáme v takové změny, které povedou k jasné limitaci dotací pro největší subjekty a také ke sledování, zda dotace skutečně putují k zemědělcům.

Nová předsedkyně AGRI výboru například podporuje vznik legislativy k rodinným farmám v Česku a svou účastí podpořila i dvě mezinárodní konference, které k tomuto tématu uspořádala ASZ ČR. Tudíž by se tomuto potřebnému tématu mohla věnovat i na evropské úrovni. Rodinné farmy jsou jistotou pro Evropu a potřebuji systémová řešení pro svou současnou i budoucí existenci. Věříme, že Vrecionová také bude, stejně jako dosud, bojovat za zjednodušení podmínek pro zemědělce a za snížení byrokracie, což je v souvislosti s novou zemědělskou politikou opravdu velký problém. Sedláci potřebují svobodu pro své podnikání, což dosud ve svých vystoupeních zdůrazňovala i Veronika Vrecionová.

Celkově tedy má naši podporu a očekáváme další vzájemnou spolupráci. Společná zemědělská politika potřebuje určité změny na evropské úrovni a ty potřebujeme hlavně v českém prostředí. Zemědělce tedy čeká do budoucna zcela jistě řadě novinek a to bude vyžadovat na vlivných pozicích někoho odvážného. Jsme přesvědčeni, že právě Veronika Vrecionová bude takovou politickou zástupkyní, která rozumí aktuální politické situaci a zároveň chápe potřeby sedláků.

Mgr. Ing. Jaroslav Šebek, předseda ASZ ČR

Zdroj: ASZ ČR*

logo ASZ ČR

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down