14.05.2024 | 02:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Den fascinace rostlinami s VÚRV

Již tradičně připravuje Výzkumný ústav rostlinné výroby, v. v. i., (VÚRV) 16. května od 9 do 13 hodin v ruzyňském areálu Den fascinace rostlinami. Pro malé i velké návštěvníky si tentokrát připravil dvacítku poutavých stanovišť.

Příchozí čeká velmi zajímavý program, který si pro ně nachystali pracovníci VÚRV.

Pražská pozvánka


Příchozí budou moci nahlédnout do trezorů genové banky, poznat, jaký je život ve skle, seznámit se s televizní zahrádkou a mohou se těšit na molekulární hrátky. Zájemci si mohou prohlédnout včely zblízka, nachytat mšice a jiné škůdce a poznat plevele i jejich nepřátele. Vstup je zdarma, součástí dne je i ochutnávka zdravých dobrot. Na akci spolupracuje VÚRV s Výzkumným ústavem zemědělské techniky, Včelařským spolkem pro Prahu 6 a 7 a Farmářskou školou. Na programu bude mimo jiné také ukázka zemědělských strojů nebo prohlídka polních pokusů.

V Olomouci o den dříve

Dne fascinace rostlinami se účastní i olomoucké pracoviště VÚRV, a to ve spolupráci s Botanickou zahradou PřF UP v Olomouci, 15. května od 10 do 17 hodin. Nese podtitul Spi sladce. Návštěvníkům přiblíží svět hub a rostlin. Letos se odborníci zaměří na člověku prospěšné rostliny, jejich obsahové látky, které pomáhají harmonizovat tělo i duši. Součástí akce bude také seznámení s medicinálními houbami.*

Zdroj: VÚRV

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down