Kniha o technice ve vinicích získala prestižní mezinárodní ocenění
Dne 17. srpna 2023 získala prestižní ocenění Zlatý kosák 2023 publikace s názvem Technika pre vinohradníctvo a vinárstvo. Autory publikace jsou J. Jobbágy a kol. z SPU v Nitře a P. Burg, V. Mašán, P. Zemánek ze Zahradnické fakulty MENDELU. Cenu autorskému kolektivu udělil ministr pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenské republiky Jozef Bíreš.
Tato publikace přináší přehled nejnovějších vědeckých poznatků k problematice strojů a zařízení využívaných ve vinohradnictví a vinařství. Publikace je určena profesionálním uživatelům, stejně jako zájemcům z řad odborné a laické veřejnosti a současně ji lze využít jako kvalitní vysokoškolskou učebnici.
Konkrétně z oblasti vinohradnictví popisují jednotlivé kapitoly sortiment techniky využívaný při zajištění všech skupin pracovních operací od přípravy půdy, přes hnojení, chemickou ochranu, zelené práce až po sklizeň hroznů. Pro oblast vinařství je pozornost věnovaná sortimentu nejnovějších zařízení využívaných při zpracování hroznů a výrobě vína.*
JOBBÁGY, J., BURG, P., MAŠÁN, V., ZEMÁNEK, P. Technika pre vinohradníctvo a vinárstvo. Nitra, Slovakia: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, 2022. 491 s. ISBN 978-80-552-2496-1.
Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.
Nezbytně nutné soubory cookies
Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.
Pokud tento soubor cookie zakážete, nebudeme moci uložit vaše preference. To znamená, že při každé návštěvě těchto webových stránek budete muset soubory cookies znovu povolit nebo zakázat.
Analytické soubory cookie
Tyto soubory cookie nám umožňují počítat návštěvy a provoz, abychom měli přehled o tom, které stránky jsou nejoblíbenější a jak se na našem webu návštěvníci pohybují. Veškeré informace, které tyto soubory cookie shromažďují, jsou agregované, a tedy anonymní.
Povolte prosím nejprve nezbytně nutné soubory cookies, abychom mohli uložit vaše preference!