13.07.2023 | 12:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Na orchidejové louce v Kopřivnici si budou lidé moci vyzkoušet kosení i hrabání

Na orchidejové louce na sjezdovce pod Červeným kamenem v Kopřivnici na Novojičínsku si budou lidé moci v sobotu vyzkoušet kosení, hrabání i naklepávaní kosy. Workshop dnes již málo používané techniky kosení trávy připravil odbor životního prostředí kopřivnické radnice. ČTK to za radnici sdělila Ilona Mazalová.

"V Kopřivnici s kosením kolem paneláků začal pan Vrtělka, kterému vadil hluk z motorových sekaček," uvedla vedoucí městského oddělení lesního hospodářství a ochrany přírody Radka Krysová. Úřad se tím nechal inspirovat ke kosení květnaté louky před radnicí, které se provádí druhým rokem.

"Vzhledem k tomu, že se domníváme, že podobné iniciativy mají smysl a kosení před úřadem mělo příznivý ohlas a pro mnohé bylo inspirací, rozhodli jsme se zpropagovat tuto dovednost v širším měřítku v lokalitě, která je pro tento druh péče vhodná a s lidmi, kteří ji umí a jsou schopni předat," sdělila Krysová.

Workshop pozapomenutých dovedností povedou členové Spolku Almara z Liptálu. "Nenechte se odradit rozlehlostí orchidejové louky. Máme navíc zajištěno sečení i malou mechanizací. Tráva pak bude převezena do kravína na Severu," uvedla Krysová.

Sraz zájemců o kosení je v 08:00 u Lyžařské chaty na Červeném kameni. Kosit se bude do 12:00. Ty, kteří mají svou kosu nebo hrábě, radnice vyzývá, aby je vzali s sebou. "Na místě bude k zapůjčení pouze omezené množství tohoto nářadí," uvedla Mazalová. Pokud by pršelo, přesune se akce na následující sobotu 22. července.*

Zdroj: ČTK

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down