20.06.2023 | 02:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ředitelem Vinařského fondu bude Zbyněk Vičar

Poprvé od svého vzniku v roce 2002 mění Vinařský fond ředitele. Jaroslav Machovec, který v jeho čele stál od založení, se k poslednímu červenci letošního roku funkce vzdal a odchází do penze. Vítězem výběrového řízení na nového ředitele se stal Zbyněk Vičar, informoval Vinařský fond.

„Zbyněk Vičar nastupuje do funkce ředitele Vinařského fondu z pozice vedoucího Odboru tiskových věcí a marketingu Jihomoravského kraje. S marketingem a komunikací má řadu dalších zkušeností i ze své předchozí činnosti, kdy spolupracoval jak s renomovanými obchodními značkami, tak s reklamními agenturami,“ uvedl fond. Jak Vičar uvádí na vlastních internetových stránkách, je také autorem knih, pracoval v médiích a od roku 2010 vystupuje jako stand-up komik.

Vinařský fond byl zřízen zákonem v roce 2002, do vstupu České republiky do Evropské unie byla jeho hlavní činností podpora výsadby vinic. Po vstupu do EU se fond zabývá marketingem vína, rozvojem vinařské turistiky a informováním veřejnosti o vinohradnictví a vinařství. Zároveň finančně podporuje pořádání vinařských akcí i účast tuzemských vinařů na soutěžích v zahraničí. Peníze získává fond přímo od vinařů odvody z vyrobeného vína a z vinohradů, ale i z dotací a státních příspěvků.

Nejvyšším orgánem Vinařského fondu je jedenáctičlenná rada se čtyřletým funkčním obdobím, jejíž členy jmenuje a odvolává ministr zemědělství. Rada jmenuje a odvolává ředitele fondu. Činnost fondu kontroluje dozorčí rada se sedmi členy se čtyřletým funkčním obdobím, kterou volí a odvolává Poslanecká sněmovna.

Zdroj: ČTK

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down