22.04.2023 | 11:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Praha 13 opraví prostor před ZŠ Mezi Školami, přibydou lavičky i zeleň

Radnice Prahy 13 opraví prostor před Fakultní základní školou Mezi Školami. Na místě vzniknou travnaté plochy, lavičky, záhony nebo nový povrch chodníků, dělníci dnes začali s rekonstrukcí. Cílem je zlepšit klimatické podmínky v okolí školy a umožnit žákům lepší využití prostoru. ČTK o tom informovala mluvčí třinácté městské části Lucie Steinerová. Na rekonstrukci prostranství radnice obdržela dotaci 5,5 milionu Kč od hlavního města.

"Revitalizace veřejného prostoru ve vnitroblocích realizujeme každý rok. Okolí základních škol ve vnitroblocích je třeba upravit tak, aby poskytovalo kvalitní prostory pro děti, jejich rodiče, ale i okolní obyvatele," uvedl starosta Prahy 13 David Vodrážka. V loňském roce podle něj městská část u ZŠ Mezi Školami renovovala atletické hřiště a přistavila dvě třídy pro předškoláky.

Před školou mají nyní podle Vodrážky vzniknout například nové chodníky, zeleň nebo potřebné lavičky. Dále se mají odstranit vyvýšené záhony a vysázet na místě stromy, plochu okolo nich dělníci zatravní. Vysazeny zde budou také trvalky nebo trávníky v okolí parku se rozšíří. Celý prostor se tak má více otevřít a prosvětlit.*

Zdroj: ČTK

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down