22.04.2023 | 10:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Na Břeclavsku začíná dvoudenní Festival otevřených sklepů

Mikulov (Břeclavsko) 22. dubna (ČTK) - V Mikulově, Březí a Dolních Dunajovicích na Břeclavsku dnes začíná dvoudenní Festival otevřených sklepů, který je prvním velkým vinařským festivalem letošního roku. Do akce, kterou pořádá Nadace Partnerství, se zapojilo 33 vinařů, mezi nimi i vítěz ocenění Vinařství roku 2022 Vinařství Kadrnka v Březí. Vstupenky na akci jsou ale vyprodané, na místě k dispozici žádné nebudou.

"Letos v dubnu představujeme 33 vinařství z Mikulova a Dunajovských kopců, od těch největších, jakými jsou Vinařství Volařík nebo Mikrosvín, po nejmenší vinaře, které milovníci vína ani neznají. Z obce do obce to netrvá ani deset minut, akorát čas nastudovat si v průvodci kam dřív a jaká vína nevynechat," uvedla ředitelka festivalu Pavla Babicová.

Sklepy budou otevřené v sobotu od 10:00 do 21:00 a v neděli od 10:00 do 15:00. Po celou dobu bude k ochutnání více než 300 vín. O dopravu mezi obcemi se postará kyvadlová doprava, která bude jezdit ve dvacetiminutovém intervalu mezi obcemi. Jídlo i hudbu "potkají" návštěvníci mezi sklepy. Lidé si na trase mezi sklepy mohou prohlédnout také dvacítku místních památek.

Zdroj: ČTK*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down