Obyvatelé Zlína mohou připomínkovat chystanou revitalizaci sadu Svobody

Obyvatelé Zlína mohou připomínkovat chystanou revitalizaci sadu Svobody nedaleko centra krajského města. Dotazník je přístupný přes QR kód a na webu, uvedl mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer. Krajinářskou a architektonickou soutěž na celkovou revitalizaci sadu Svobody připravuje kancelář městského architekta ve spolupráci s magistrátem.

„Pro občany Zlína jsme připravili dotazník, do kterého mohou k revitalizaci sadu Svobody vepsat připomínky. Chceme Zlíňany touto formou vyzvat ke spolupráci na přípravě významného zásahu do veřejného prostoru města,“ uvedl architekt Karel Humpola z Kanceláře architekta města Zlína. Náměstek primátora Michal Čížek věří, že sad Svobody bude znovu sloužit jako místo setkávání, odpočinku a relaxace pro obyvatele a návštěvníky Zlína. „Vítáme všechny kreativní a inovativní nápady na vytvoření tohoto krásného a užitečného veřejného prostoru," uvedl Čížek.

Sad Svobody sousedí se zámkem a zchátralou budovou bývalého soudu. Nachází se na rozhraní historického centra a modernistického baťovského města. „Díky své poloze mezi náměstím Míru, náměstím Práce, továrním areálem a nádražím prochází po stezkách zámeckého parku každodenně množství obyvatel a návštěvníků Zlína, kteří ale v současné době nemají mnoho důvodů k tomu, aby v parku setrvali. V obklopení kapacitními komunikacemi a celkovým charakterem je od okolí izolován a obývají ho spíše lidé na okraji společnosti," uvedl Melzer.*

Zdroj: ČTK

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down