Dvoudenní konference zakončená soutěží v řezu révy vinné
Ve dnech 8.–9. 2. 2023 se na Střední vinařské škole ve Valticích (SVISV) uskutečnila dvoudenní konference, první den proběhla přednáška na téma Víno a zdraví, na níž přednášeli přední odborníci spojení s tímto tématem - prof. MUDr. Jan Žaloudík, CSc., prof. Ing. Fedor Malík ze Slovenska, DrSc., a prof. Mgr. Tomáš Kašparovský, Ph.D. Druhý den proběhlo školní kolo soutěže v řezu révy vinné.
Soutěž byla mezinárodní a zúčastnily se jí týmy ze Střední odborné školy Znojmo, Střední zahradnické školy Rajhrad, Zahradnické školy Mělník, Městské střední školy Klobouky u Brna a Strednej ovocnarsko-vinarske školy Modra. V kategorii dívek obsadily všechna tři místa maturantky SVISV – 1. Adéla Kovacsová, 2. Michaela Nešporová, 3. Barbora Cvrčková. V kategorii chlapců získal 1. místo a obhájil tak loňské prvenství Ladislav Novák ze Zahradnické školy v Mělníku, 2. byl Matěj Semotam ze Střední oborné školy Znojmo a na 3. místě skončil Stanislav Žůrek – student třetího ročníku Střední vinařské školy ve Valticích. Poděkování patří všem zúčastněným také sponzorovi BS Vinařské potřeby za věcné dary pro vítěze.*
Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.
Nezbytně nutné soubory cookies
Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.
Pokud tento soubor cookie zakážete, nebudeme moci uložit vaše preference. To znamená, že při každé návštěvě těchto webových stránek budete muset soubory cookies znovu povolit nebo zakázat.
Analytické soubory cookie
Tyto soubory cookie nám umožňují počítat návštěvy a provoz, abychom měli přehled o tom, které stránky jsou nejoblíbenější a jak se na našem webu návštěvníci pohybují. Veškeré informace, které tyto soubory cookie shromažďují, jsou agregované, a tedy anonymní.
Povolte prosím nejprve nezbytně nutné soubory cookies, abychom mohli uložit vaše preference!