13.12.2022 | 04:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Biofach a Vivaness 2023: Systém ekologického zemědělství prošlapává cestu k ekologické transformaci

Biofach, přední světový veletrh biopotravin, otevře své brány v Norimberku od 14. do 17. února 2023 společně s mezinárodním veletrhem přírodní a ekologické osobní péče Vivaness. Po jednorázové letní edici, která se konala na konci července 2022, se odvětví biopotravin a přírodní a ekologické kosmetiky vrátí ke svému každoročnímu setkání opět v únoru. 

Nový harmonogram od úterý do pátku z roku 2022 bude zachován. Poté, co byl veletrh Vivaness začleněn do hal veletrhu Biofach pouze pro letní edici, se nyní vrátí do haly 3C. „Už se těšíme, až se na místě v Norimberku opět sejde komunita výrobců biopotravin a přírodní a ekologické kosmetiky a nabídneme jim prostor pro inovace a proměny, inspiraci a networking! V roce 2023 se naši zahraniční návštěvníci mohou těšit na rozsáhlé expozice produktů přibližně 2 700 vystavovatelů, z toho 200 na veletrhu Vivaness,“ říká Danila Brunner, ředitelka veletrhů Biofach a Vivaness. „Zejména v současné době je důležitější než kdy jindy setkávat se a vyměňovat si myšlenky a poznatky osobně a dívat se do budoucnosti a připravovat si půdu pro řešení výzev, které ji budou určovat. Jinými slovy, společně prošlapávat cestu!“

Se zaměřením na témata „Bio. Potravinová suverenita. Skutečné ceny.“ poskytne kongres Biofach globální znalostní platformu pro transformaci. Tematický obsah je připravován ve spolupráci s mezinárodním patronem Biofachu, organizací IFOAM – Organics International, a národní podpůrnou organizací BÖLW, německým svazem výrobců biopotravin. Zaměří se na naléhavá témata: Jak může systém ekologického zemědělství přispět k potravinové bezpečnosti a suverenitě? Jak mohou „skutečné ceny“, tj. takové, které zahrnují následné ekologické náklady, připravit cestu k provedení nezbytné transformace zemědělsko-potravinářského průmyslu?

Díky rozsáhlému programu a širokému spektru zasedání nabízí také kongres Vivaness příležitost k diskusi, dialogu a předávání znalostí. Jednotlivá fóra se zaměří na témata, která jsou důležitá pro budoucnost. Stejně jako v případě jednorázové letní edice v roce 2022 budou moci všichni účastníci sledovat části kongresů Biofach a Vivaness v přímém přenosu prostřednictvím digitální platformy. Zasedání budou následně k dispozici jako videa na vyžádání.

Více informací naleznete na stránkách: www.biofach.de/congress a www.vivaness.de/congress.

Témata a trendy zaměřené na budoucnost se odrážejí různými způsoby také v rámci výstavních ploch, ať už prostřednictvím živé výměny názorů v rámci komunity nebo vystavených produktů. Například Meetingpoint „Specialist Trade“ v hale 9 bude věnován otázkám, které se aktuálně dotýkají maloobchodníků. Jak mohou obstát v boji o nadvládu mezi prodejci potravin a diskonty? Jaká řešení nabízí tento sektor v souvislosti se stále zásadnějšími faktory regionálního zásobování a dodavatelských řetězců? Jaké jedinečné prodejní argumenty mohou ukázat cestu vpřed? Tyto a další otázky řeší průkopníci změn v tomto odvětví.

V souvislosti s posunem k většímu množství bioproduktů v supermarketech se nezávislí maloobchodníci budou moci setkat s odborníky na nákup kompletního sortimentu biopotravin na speciální přehlídce BIOimSEH, která má na veletrhu Biofach 2023 premiéru ve spolupráci s nakladatelstvím bioPress Verlag.

O budoucnosti zemědělsko-potravinářského průmyslu se bude diskutovat také v centru „Iniciativy a nevládní organizace“, kde se sejdou zainteresované strany z oboru, včetně začínajících a zavedených společností zabývajících se biopotravinami, aby se společně podívaly do budoucnosti a navázaly kontakty a zároveň diskutovaly o politických otázkách, nápadech a výsledcích výzkumu.

Všichni, kdo se chtějí prosadit v odvětví ekologického zemědělství nebo mají zájem o školení či profesní rozvoj, najdou odpovědi v centru „Generation Future“, které je organizováno ve spolupráci se společností Kugler & Rosenberger. Kromě toho bude v rámci veletrhu BIOFACH udělena také cena za výzkum BioThesis. Jejím cílem je inspirovat a podpořit mladé lidi se zájmem o ekologické zemědělství.

Ekologická rostlinná strava je stále důležitější. Na veletrhu Vegan World of Experience si návštěvníci mohou prohlédnout, očichat a ochutnat rozmanitou nabídku vystavených produktů, vyslechnout inspirativní prezentace a sledovat ukázky vaření. Po dlouholeté vynikající spolupráci se společností ProVeg bude veletrh World of Vegan v roce 2023 spolupracovat se dvěma novými partnery, společnostmi AöL a VegOrganic, a vytvoří tak živý a obsahově bohatý program.

Speciální výstavní plocha „Unverpackt“ (bez obalu), která je organizována ve spolupráci s Unverpackt e.V, se bude zabývat trendovými tématy, jako je nulový odpad nebo udržitelné obaly.

Na příslušných stáncích novinek na veletrzích Biofach a Vivaness se rovněž představují nejnovější trendy a inovace. Během veletrhu budou mít účastníci opět možnost hlasovat pro svůj oblíbený výrobek v sedmi kategoriích v rámci soutěže o nejlepší novinku.

Novinky, nápady a vynalézavé mozky najdou návštěvníci také ve dvou státem dotovaných pavilonech pro mladé inovativní firmy, které jim umožní objevit a vychutnat si produktové novinky začínajících firem z oblasti biopotravin a přírodní a ekologické kosmetiky. Speciální přehlídka Vivaness Breeze je věnována mezinárodním začínajícím podnikům.

Na veletrzích Biofach a Vivaness 2023 se účastníci mohou ponořit do rozmanité nabídky produktů mezinárodní směsice vystavovatelů, doplnit si znalosti, navázat kontakty přímo na místě a osobně si popovídat. Digitální rozšíření kombinované akce navíc v roce 2023 opět nabízí největší možnou přidanou hodnotu. Tyto digitální nástroje umožňují vystavovatelům představit své společnosti a produkty ve firemních profilech, zatímco funkce matchmakingu pomáhá uživatelům navazovat kontakty a organizovat a vést setkání v rámci platformy. Části kongresu lze také sledovat v přímém přenosu nebo dodatečně jako videa na vyžádání. Tyto a další funkce pomáhají účastníkům efektivně organizovat návštěvu veletrhu, a to od počátečních příprav až po dlouhodobé následné sledování.

Zdroj: Lovime.Bio

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down