06.12.2022 | 10:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Podzim přináší třiadvacet nových výrobků se značkou KLASA

Letošní sklizeň jablek se vydařila, i proto mezi nově KLASou oceněnými výrobky najdeme nejen dvě odrůdy jablek Gala a Golden Delicious, ale i sedm druhů moštů ze Zemědělského družstva Dolany. Značku získaly také vychytané
bezlepkové ovocné tyčinky, dva druhy pršuta a výrobky s netradičními názvy
– Karbanátek Jako kdysi a perníkový závin Sakrajda.

A čím jsou oceněné výrobky jiné? Výrobky označené logem Klasa garantují výjimečnou kvalitu
v porovnání s běžně dostupnými potravinami. Značku uděluje ministr zemědělství a po celou
tříletou dobu platnosti certifikátu jsou kontrolovány Státní zemědělskou a potravinářskou
inspekcí a Státní veterinární správou. Nyní nově naleznete logo kvality na těchto výrobcích:

Starokolínské kysané zelí bílé
Výrobce: BAŠE A SPOL. s.r.o.
Firma Baše a spol. se sídlem ve Starém Kolíně vznikla v roce 1899. Jde o rodinnou firmu s více
jak stoletou tradicí, která se zabývá pěstováním a zpracováním bílého hlávkového zelí z Polabí.
Kysané zelí se tu zpracovává tradiční původní metodou s vysokým podílem ruční práce. Má světle
nažloutlou barvu, je polotuhé křupavé konzistence se slano-kyselou vůní a chutí. Kysané zelí
obsahuje bakterie mléčného kvašení a vysoký podíl vitamínu C.

Tyčinka AB Normal banán, Tyčinka AB Normal jahoda, Tyčinka AB Normal malina
Výrobce: Bellinni s.r.o.
Značka LeGracie je na trhu od roku 2015 a po celou dobu naplňuje svoji hlavní myšlenku vyrábět
potraviny moderně, a přitom co nejjednodušším původním způsobem tak, aby bylo složení
výrobků jasně čitelné pro zákazníka. Tyčinky AB Normal ve třech příchutích mají vysokou
přidanou hodnotu: jsou přirozeně bezlepkové a bez cukru. Neobsahují palmový tuk, aromata
a dochucovala a jsou tedy výbornou svačinou pro všechny věkové kategorie.

Jablka skládaná – odrůdy Gala, Golden Delicious
Výrobce: CZ FRUIT, odbytové družstvo
CZ FRUIT sdružuje již 25 let několik desítek pěstitelů ovoce z celého Česka. Hlavním předmětem
činnosti je prodej ovoce z produkce členů: desítek tisíc tun jablek, hrušek, třešní, švestek,
broskví, meruněk, višní nebo rybízu ročně. Mezi stálé odběratele patří obchodní řetězce,
velkoobchody, zpracovatelé ovoce a drobní živnostníci. Součástí je i prodej přímo od pěstitelů
„ze dvora“. Jablka Gala a Golden Delicious se pěstují za výrazně omezeného používání
chemických přípravků na ochranu rostlin.
Kontakt: Oddělení tiskové SZIF, tel.: +420 733 696 550, e-mail: press@szif.cz

Vepřové maso ve vlastní šťávě, Trhané hovězí s BBQ omáčkou zauzené bukovým
kouřem
Výrobce: Farma Doupov s.r.o.
Farma Doupov se od svého založení zabývá chovem skotu Angus, stařením hovězího masa
(suchým zráním) a výrobou kvalitních farmářských výrobků. Vepřové maso ve vlastní šťávě od
českých dodavatelů vyrábí kompletně ručně s minimálním množstvím přidaných látek. Hovězí
trhané maso v BBQ omáčce z vybraných kusů hovězího masa se nejprve vyudí a poté vaří
metodou sous-vide po dobu více než 15 hodin. Natrhané a dochucené maso neobsahuje žádné
konzervační látky.

Pršuto Divočák karé, Pršuto Panenka
Výrobce: Chovaneček s.r.o.
Rodinná firma s dlouholetou tradicí vyrábí pod názvem PRŠUTÉRIE® Chovaneček speciality
z vepřového, hovězího, jehněčího, kančího nebo kachního masa. Pršuto Panenka se vyrábí
z nejjemnějšího vepřového masa – panenské svíčkové. Naložení a zrání výrobku probíhá ve
sklepích. Poté se udí studeným kouřem a při proudění vzduchu dozrává a její chuť se zakulacuje.
Pršuto Divočák karé se vyrábí z exkluzivně dodávaného kančího hřbetu Petron. Jedná se
o výběrovou partii masa z českých lesů. Kančí Pršuto nabývá mimořádné chuťové harmonie
zráním a sušením, zauzení bukovým dřevem vytváří se směsí koření jedinečné aroma výrobku.

Kostelecká klobása
Výrobce: Kostelecké uzeniny a.s.
Kostelecké uzeniny byly založeny v roce 1917 a jsou největším zpracovatelem masa a masných
produktů v Česku. Certifikovaný systém řízení kvality a zdravotní nezávadnosti dává zákazníkovi
záruku, že produkty splňují nejvyšší požadavky. Díky investicím do technologií a inovací patří
Kostelecké uzeniny mezi jedny z nejmodernějších výrobních společností. Každých 100
g prémiového fermentovaného výrobku Kostelecká klobása s ušlechtilou bílou plísní na povrchu
je vyrobeno ze 150 g vybraných částí vepřového masa. Zraje po dobu minimálně 21 nocí a dní
ve speciálních sušárnách v srdci Vysočiny.

Karbanátek Jako kdysi
Výrobce: PAJERO s.r.o.
Firma Pajero vyrábí od roku 1997 mražené polotovary a zeleninu z kvalitních surovin tak, aby
příprava produktů byla pro spotřebitele rychlá a jednoduchá. Karbanátek Jako kdysi má poctivou
recepturu, jak ho známe z dětství. Obsahuje 80 % vepřového a hovězího masa. Struktura
výrobku po jeho rozkrojení je jasně čitelná a vykresluje většinu přidaných ingrediencí.
Karbanátek Jako kdysi se vyznačuje vysokou kvalitou, poctivou recepturou a šťavnatou chutí.

Sakrajda
Výrobce: Perníčkův sen s.r.o.
Malé pražské perníkářství Perníčkův sen pokračuje v tradiční ruční výrobě sladkého pečiva
– perníků a závinů. Mouka, máslo, sádlo, vejce, cukr a koření bez přidaných barviv,
dochucovadel nebo konzervantů tvoří základ perníkového závinu Sakrajda. Sváteční výrobek
s náplní ze švestkových povidel a vlašských ořechů se připravuje a zdobí ručně.
Kontakt: Oddělení tiskové SZIF, tel.: +420 733 696 550, e-mail: press@szif.cz

Směs pro přípravu Černý rybíz Sorbet
Výrobce: Petr Němeček
Firma Petra Němečka se od svého začátku v roce 1992 věnuje výrobě a prodeji kvalitní zmrzliny
a cukrářského sortimentu. V roce 2018 rozšířila svůj sortiment o dvě jedinečné řady, které
vynikají nejkvalitnějšími surovinami z celého světa: SPECIAL v kopečkové zmrzlině a EXTRA
FRUIT ve zmrzlině točené. Pomocí vakuové technologie vyrábí jemnou ovocnou zmrzlinu, která
neobsahuje lepek, aromata ani barviva. Směs pro přípravu sorbetu pro točenou zmrzlinu je
specifická svou chutí, složením a kvalitou. Obsahuje 57 % černého rybízu výhradně z Česka.

Mátový s jablkem, Rakytníkový ovocínek, Večerní čaj ze zahrádky
Výrobce: Valerie Pelikánová
Rodinná firma Valerie Pelikánové, založená v roce 2000, vyrábí bylinné čaje a sirupy bez aromat
a barviv z kvalitních vstupních surovin a bylinek převážně z Vysočiny. Mátový s jablkem je
bylinkový sirup s příjemnou vůní, který se vyrábí dle původního postupu z dob našich babiček.
Hodí se na přípravu osvěžující šťávy či limonády. Rakytníkový ovocínek je ovocno-bylinný čaj
s obsahem meduňky a ibišku. Naopak večerní čaj ze zahrádky je zlatavý čaj s příjemnou
bylinkovo-ovocnou chutí s obsahem citronové trávy. Obě nedrcené směsi se balí do nálevových
sáčků a zachovávají si kvalitu sypaného čaje.

Jablečný mošt Gala, Jablečný mošt Jonagored, Jablečný mošt Goldstar, Jablečný mošt
Braeburn, Jablečný mošt Topaz, Jablečný mošt Šampion, Hruškojablečný mošt

Výrobce: Zemědělské družstvo Dolany
Zemědělské družstvo Dolany se zaměřuje na rostlinnou a živočišnou výrobu a pěstování ovoce.
Hospodaří na východě Čech v blízkosti Babiččina údolí a povodí Úpy na orné půdě, v ovocných
sadech a na loukách a pastvinách. Ovocné mošty zpracovává ve vlastní moštárně. Suroviny tvoří
výhradně jablka jednotlivých odrůd z vlastních sadů, vyzrálé do konzumní zralosti a s dodržením
technologických postupů pro udržení stálosti chuti. Před plněním do tří a pětilitrových balení
prochází mošt šetrnou pasterací. Výsledkem je výrazně aromatický odrůdový mošt.

Zdroj: SZIF

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down