01.08.2022 | 09:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Mapová prohlížečka Windy.com nově součástí Intersucha

Od minulého týdne najdete na webu Intersucho záložku Svět, kde je pro uživatele připraveno přímé napojení mapové aplikace portálu Windy.com. V interaktivní mapové prohlížečce jsou k dispozici vrstvy Intenzity sucha, Půdní vlhkost a Anomálie půdní vlhkosti. Díky globálnímu pokrytí nového modelu mohou uživatelé portálu Intersucho nově sledovat aktuální stav sucha a jeho předpověď v celosvětovém měřítku. 

Spolupráce týmů Intersucho a Windy.com funguje již od prosince 2021, kdy byla na platformě Windy.com spuštěna předpověď sucha pro celý svět. Pro tyto účely vyvinul tým Intersucha novou verzi globálního modelu půdní vlhkosti a tým Windy zase poskytl své know-how v oblasti vizualizace dat. Zároveň byl také spuštěn dotazník pro monitoring globálních dopadů sucha na adrese https://droughtimpacts.eu/en/. Po zajištění hladkého provozu jediného globálního systému pro předpověď sucha na platformě Windy.com, přichází nyní monitoring také přímo na portál Intersucho.

Intersucho.cz – jsou webové stránky zajišťující ve velkém rozlišení monitoring a předpověď zejména zemědělského a lesnického sucha a jeho dopadů pro ČR a Slovensko. Intersucho je primárně provozováno Ústavem výzkumu globální změny AV ČR (CzechGlobe) ve spolupráci s Mendelovou univerzitou, Státním pozemkovým úřadem a dalšími institucemi a za využití dat Českého hydrometeorologického ústavu, Slovenského hydrometeorologického ústavu, Americké geologické služby, Amerického ministerstva zemědělství, Technické univerzity ve Vídni a Evropské vesmírné agentury. 

Windy.com – je jednou z předních platforem pro předpověď a vizualizaci počasí interaktivní formou. Vizualizuje data světových center věnujících se předpovědi počasí, čistotě ovzduší či extrémním jevům, v neposlední řadě také poskytuje satelitní snímky celého světa. Uživatelé mají možnost analyzovat jak aktuální stav počasí, tak střednědobou předpověď.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down