20.04.2022 | 01:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Praha 2 vysadí v ulicích 22 stromů, výsadba přijde na 1,3 milionu Kč

Radnice Prahy 2 plánuje vysadit ve svých ulicích ve stromořadích nové stromy. Celkem bude vysazeno 22 stromů. Cílem je zlepšit životní prostředí a přispět k ochlazení města v letních měsících. Výsadba vyjde na 1,3 milionu korun, sdělila mluvčí radnice Andrea Zoulová. Ročně vydá radnice na zeleň zhruba 20 milionů Kč. V centru města jsou obnovována stromořadí, nové lesy vznikají na okraji města.

„Obnova zeleně je pro udržení zdravého životního prostředí naprosto klíčová, zvlášť ve městě. Vzrostlá zeleň v ulicích a parcích také pomáhá ochlazovat prostor v horkých letních dnech, kdy je nedostatek srážek. Pokud chceme, aby naši občané i jejich děti žili v lepším a zdravějším prostředí, musíme pro to také něco udělat,“ uvedla starostka Alexandra Udženija.

Nové stromy se objeví např. v Budečské ulici, Šumavské, Španělské, Lublaňské, U Vodárny nebo v Moravské, Římské, Třebízského a Vnislavově. Vysazovány budou dřezovce, jilmy, hlohy, akáty, javory a lípy.

Radnice letos nechala vysázet 65 stromů v parcích, kdy tam přibyly javory, lípy, višně, habry, jasany a jehličnaté modříny, borovice a jedle. Nové stromy jsou mj. v parcích na Karlovském předmostí, Folimance, Havlíčkových a Riegrových sadech.

Výsadbu v ulicích komplikuje velké množství inženýrských sítí v chodnících. Většina vysázených stromů se proto objevuje zejména na okraji metropole, kde vznikají nové lesy. Pražští lesníci na letošní jaro naplánovali vysadit asi 150 000 sazenic stromů, mj. v novém lese Lítožnice, který vzniká mezi městskými částmi Běchovice, Dubeč a Koloděje.*

Zdroj: ČTK

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down