Vynikající ročník očekávají vinaři i v Německu

Němečtí vinaři předpokládají, že letošní ročník mohl být nejlepší za poslední desetiletí. Německé vinařské oblasti totiž často trpí deštivým létem, které má nepříznivý vliv na kvalitu hroznů. Tento rok však neobvykle vysoké teploty, množství a intenzita slunečních paprsků urychlily dozrávání.

Víno je v tomto okamžiku v předstihu o takové dva až tři týdny, uvedl ředitel Německého vinařského institutu v Mainzu Armin Göring. Jak doplnil, v Porýní nebylo zralé tak časně od roku 1934. Ve Württembersku ještě nikdy neviděli vinice s plody tak brzy.“ Pěstitelé vína očekávají, že by letošní sklizeň mohla dosáhnout kvality ročníku 1976, o kterém dodnes experti hovoří s nadšením. Současné sucho hroznům nepůsobí mnoho problémů. Kořeny jsou dostatečně hluboko, takže dostanou potřebnou vlhkost.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *