Šetrnější způsob odstranění natě při posklizňových úpravách zeleniny

Firma Nicholson Machinery přichází na trh s novou alternativou odstraňování natě u cibule. Pracovním orgánem ořezávače Onion Top-Tail je série ocelových válců spirálovitého provedení, které se otáčejí proti hladkým válcům, pokrytým polypropylenem.

Tento způsob zajistí hladké odříznutí natě. Kvalitu řezu lze regulovat nastavením válců.
Nedostatky dosavadně používaných ořezávačů se týkaly vytahování natě z bulev, častého otupení rotujících nožů a značné prašnosti i hlučnosti při jejich používání.
Jeden metr široký Top-Tail má výkonnost 5,5 tun za hodinu. Větší modely o šířce 1,4 a 1,8 metrů zvládnou 10 až 14 tun za hodinu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *