Gerbery

Gerbery se na burzách rozdělují na velkokvěté a minigerbery (jejich průměr je menší než 8 cm). Tipy pro péči: optimální skladovací teplota je 5 – 8 oC. Gerbery přepravované v boxech se často skladují v chladicích zařízeních v krabicích, které pomáhají omezovat rozdíly v teplotách.

Nízká teplota je důležitá, protože zastavuje růst stonku, omezuje vypařování vody a množení houbových a bakteriálních infekcí. Pro delší skladování se doporučuje obrátit krabice dnem vzhůru. To omezuje růst stonků a jejich pokroucení.
Po dodání vložíme květiny do kbelíku, ponecháme je v originálním držáku a necháme je 4 hodiny pít vodu. Ujistíme se, že stonky nejsou moc hluboko ponořeny ve vodě. Použijeme výživu pro řezané květiny.
Pokud mají květy delší stonek než je výška kbelíku, použijeme kontejner a prodlužující nástavec. Gerbery používáme k aranžování až jsou stonky dostatečně pevné. Pokud stonky neabsorbovaly potřebné množství vody, nadrátkujeme je. Drátkování je potřebné také v případě že chceme, aby květy zůstaly otočené v požadovaném směru. Ke zkracování stonků používáme zásadně nůž, nikdy ne nůžky. To je dobré poradit i svým zákazníkům.

Deset nejprodávanějších kultivarů:
1. ´Timo´
2. ´Flolili´
3. ´Kaliki´
4. ´Kimsey´
5. ´Jaimy´
6. Husky
7. ´Topsun´
8. ´Illusion´
9. ´Purple Rain´
10. ´Talisa´

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *